Brezplačna dostava pri nakupu nad 80€. Samo od 4,9€ na vse ostalo!
Moj račun
Brezplačna podpora 040 410 637

10 zabavnih in brezplačnih stvari, ki jih lahko počnete z otroki

Se velikokrat sprašuješ kaj bi lahko skupaj počeli in hkrati ne zapravili veliko denarja? Zbrali smo nekaj idej in namigov. Uživajte!

1. Tekmovanje kdo izdela boljšo ladjico

Izdelajte vsak svojo ladjico iz povoščenega papirja, lahko uporabite tudi alu folijo. Izdelajte ladjico, ki bo najbolje plula. Lahko jih preizkusite v domači banji, ali pa v bližnjem bajerju ali potočku. Varujte okolje in za seboj pospravite. Enako lahko izdelujete letala.

2. Bitka z vodnimi balončki

Določite ekipe in pripravite se na bitko kot je še ni bilo. Napolnite balončke z vodo, lahko jih daste v vedro. Povabite še prijatelje ali sosede in naj se vodna bitka prične.

3. Rišite s kredami

Pojdite ven in vsakemu določite svoj prostor in skupno temo. Nato vsak po svoje ustvarjajte in na koncu določite najboljšega ustvarjalca. Lahko se igrate ristanc ali pa po dvorišču narišete cesto, križišče ali krožišče, bencinsko črpalko…, otroci pa naj se nato po tem vozijo s skirojem, kolesom, rolerji. Zelo je zabavno, povemo iz izkušenj!

4. Izlet v gozd

Pojdite v bližnji gozd in prisluhnite šumenju krošenj ter petju ptic. Pogovarjajte se o živalih, ki prebivajo v gozdu, ali o tem kaj vse lahko nabiramo v gozdu in v katerih letnih časih. Vprašajte otroke, ali morda poznajo kakšno pesmico o kakšni gozdni živali (Ježek teka teka, Lisička je prav zvita zver, Kostanjček zaspanček...). Seveda ne pozabite na malico in pijačo, ter si priredite zabaven mini piknik.

5. Pripravite predstavo

Naj vam otroci pripravijo gledališko ali lutkovno predstavo. Po potrebi jim pomagajte z idejami. Lahko zaigrajo svojo izmišljeno zgodbo, ali pa kakšno pravljico, ki jo poznajo. Pripravijo ali pripravite skupaj oder, kostume. To bo spodbudilo njegovo domišljijo in ustvarjalnost, hkrati pa okrepilo sposobnosti in samozavest za nastopanje.

6. Pojdite v bližnje hribe – imamo predlog za motivacijo

Pojdite v bližnje hribe, nekaj kar bo za vaše otroke izziv. Povejte jim, da tam živi škrat, ki pogumnim in pridnim otrokom pusti sladka presenečenja. Že kmalu ob začetku poti pustite na kakšnemu kamenčku ob poti kakšen bombonček. Otroke poskusite zamotiti, da ne opazijo pravega škrata. To lahko ponovite na sredini poti, glavno presenečenje pa naj bo na vrhu, npr. kinder jajček. Povemo vam, preizkušena in uspešna taktika!

7. Kampiranje na domačem vrtu

Postavite šotor na domačem vrtu na topel poletni dan. Čez dan se bodo otroci zamotili z igro v šotoru, zvečer pa prespite skupaj pod zvezdami. Če nimate vrta lahko to izvedete na balkonu oz. na terasi, ali pa kar v stanovanju.

8. Nabiranje in zbiranje ali barvanje kamenčkov

V bližnji okolici poiščite zanimive kamne za svojo zbirko. Sprehodite se naokoli in na različnih mestih naberite različne kamne posebnih barv in oblik. Doma jih lahko postavite v zbirko ali pa celo pobarvate in ustvarite nore umetnije.

9. Kuhajte – tekmujte kdo pripravi najboljšo pico

Skupaj pripravite testo, da ga bo dovolj za vsakega tekmovalca, nato pa naj vsak izdela in oblikuje pico po svojem okusu. Na koncu določite kdo je bil najbolj izviren in kreativen.

10. Pižama dan

Preživite prost dan v pižami. Tako je, prav ste prebrali, vsi ostanite od jutra v pižami, verjemite, otrokom bo zabavno. Skupaj odigrajte najljubšo družabno igro. Pred pričetkom, lahko določite, da zmagovalec izbere film ali risanko, ki si ga boste kasneje skupaj ogledali. Lahko pa imate filmski maraton. Pripravite si domače kokice in najljubšo pijačo. Zvečer ne pozabite na pižama zabavo. Vsak naj izbere svojo pesem in skupaj zaplešite. Priporočamo, da pižama dan izvedete na deževen dan.

Dodaj odgovor
Sledite nam

Pridobite 5% popust

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem z novostmi in ugodnostmi. Ob prijavi prejmete popust v višini 5% za nakup.
Popust vas čaka, pohitite!
Želite popust pri nakupu?
Prijavite se na e-novice in prejmite kupon s popustom.